dubai-ibm-december-2017-sign.jpg
logo witte letters alpha lijnen.png
IBM neemt de Braziliaanse RPA-specialist WDG Automation over om Robotic Process Automation door het hele portfolio te integreren.

Behoefte aan procesautomatisering

Bedrijven en organisaties zijn zich zeker door de Corona-pandemie bewustgeworden dat ze aan de slag moeten om processen verder te automatiseren. Robotic Process Automation (RPA), de technologie waarbij softwarerobots repetitieve taken van de mens overnemen, staat daardoor bij velen op de radar.

Er zijn een aantal traditionele spelers in deze markt waaronder Automation Anywhere en UiPath. 

IBM zet achtervolging in

Ook IBM volgt nu deze trend met de overname van het Braziliaanse WDG Automation. Het is de eerste overname sinds de nieuwe CEO Arvind Krishna begin april aan het roer kwam te staan, en werd door sommige experts zelfs voorspeld.

“Aangezien Arvind Krishna wordt aangekondigd als de volgende IBM-CEO en aangezien hij momenteel SVP Cloud en Cognitive Software is, voorspel ik een acquisitie van een RPA-leverancier in de niet al te verre toekomst”, schreef Guy Kirkwood, chief evangelist bij RPA-speler UiPath, enige tijd geleden op LinkedIn.

nl_BPMark_web_list.png

RPA door het gehele portfolio

De overname moet de huidige automatiserings–mogelijkheden van Big Blue verbeteren.

Zo worden zo’n 600 vooraf gebouwde RPA-functies van WDG Automation in IBM’s Cloud Pak for Automation geïntegreerd.

 

Het portfolio van WDG Automation omvat

- RPA,

- interactieve spraakrespons, 

- chatbots, 

- technologie om automatiseringen te creëren zonder hulp van IT (no-code en low-code).

De automatiseringstools van WDG Automation zullen verder ook hun weg vinden naar Watson AIOps en Cloud Pak for Multicloud Management.

Regionaal naar internationaal

WDG Automation was hoofdzakelijk actief op de Braziliaanse markt, maar IBM voorziet de technologie snel globaal uit te rollen.

“De uitvoering van het RPA-script is taalonafhankelijk, wat betekent dat ze lokale talen voor gegevens ondersteunen. De WDG-technologie ondersteunt vandaag Unicode-gegevens. Wanneer we de technologie naar andere markten brengen, zullen we de gebruikersinterface en documentatie naar lokale talen vertalen, zodat het internationale publiek gemakkelijk aan de slag kan”, verduidelijkt Michael Gilfix, vice president cloud integration bij IBM, in een reactie aan ZDNet. Bekijk hier het originele artikel.

Novadoc, als gold partner van IBM, kan u helpen bij de aanschaf en implementatie van IBM producten zoals WDG Automation, Cloud Pak for Automation, IBM Digital Business Automation, Business Automation Workflow (BAW), ODM of Datacap.

Heeft u vragen over het Automation Portefolio van IBM, neem dan contact met ons op.

Keyboard and Mouse